allумни.клуб

Средното си образование Павел Попов завършва в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Благоевград с профил Немски език и Английски език и Информационни технологии, а висшето си образование по медийни науки, политология и социология, в Бонския университет „Фридрих Вилхелм“.

Този път и запознанствата с нови места и култури вероятно звучат обичайно. Но това, което всъщност прави това пътешествие толкова значимо за Павел е срещата му с много личности. Той проявява толерантност и жив интерес към всеки човек като носител на един нов, непознат, индивидуален светоглед. Затова неговите идеи, креативност и усет за естетика са отдадени в служба на доброволчески дейности и неправителствени организации . Ангажиран с широка гама от социални, но и технически теми, най- голям интерес той проява към четвъртата индустриална революция, дигитализацията, автоматизацията, изкуствения интелект, мобилните медии, дигиталния журнализъм и неподправените Gender Studies в медиите.

Буден и любознателен от най-ранна детска възраст, медиите, изкуството, и литературата винаги са били движеща сила за неговото личностно развитие. Макар това да започва още с участието му в детски предавания по кабеларката на родният му град Петрич, най-същественият момент в този процес е участието му в някои от първите Национални състезания по Информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега “, а в последствие и в SuperЛетните Академии в категориите „Графичен дизайн“ и „Front-end web development “.

Първо поколение вдъхновен от идеите и ентусиазма на организатори и участници, и емоционално обвързан с организацията, сега той се връща отново в Девин твърдо решен да предаде това вдъхновение.

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование