allумни.клуб

Здравейте! Казвам се Стефан Пенчев, израснал съм в Пазарджик. Завърших Математическата гимназия “Костантин Величков” в Пазарджик и в момента уча Компютърни Науки в Люксембургския Университет. 

Първото ми събитие на “АМТИС” беше през 2023 година, когато участвах в IT състезанието в категория програмиране. Бях толкова впечатлен от събитието, че то ми даде мотивация да се развивам всеки ден. Хората, които срещнах там, ме зареждаха с енергия. След това участвах в лятната академия, която ми предостави възможността за една седмица да усетя какво е да работиш под напрежение и ми даде реална представа за работната среда на програмиста. Тя ме научи, че не всичко е работа - трябва да можеш да се забавляваш и да правиш нови запознанства, като по този начин се отпускаш и ставаш още по-силен и продуктивен.

Още от малък обожавам да се ровя в компютрите и да разбирам как работят. Програмирането за мен не е просто професия, а истинска страст. Още от малък съм запленен от магията на компютрите и исках да разбера всичко за тях. С времето започнах да изучавам различни програмни езици, но най-силно се привързах към ниските езици за програмиране. Ниските езици ми дават възможност да разбера компютрите на най-базово ниво и да се наслаждавам на предизвикателствата, които идват с това. 

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование